Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Besluit tijdelijke tolheffing Blankenburgverbinding en ViA15

Reactie

Naam Verkeersopleiding Gelderland (GWM Seegers)
Plaats 's-Heerenberg
Datum 16 augustus 2022

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website op alle onderdelen van het besluit en de toelichting reageren. U wordt van harte uitgenodigd om een reactie te plaatsen.
Geachte heer, mevrouw,

Volgens mij wordt dit de eerste weg waarop tol wordt geheven. Vooral in het westen van NL worden wegen aangelegd of verbreed terwijl er geen tol wordt geheven. Bovendien is het openbaar vervoer (ov) in het westen veel beter geregeld en een goed alternatief. Dat is het in het oosten van het land niet. Voorbeeld: mijn zus reisde in juli van Beekbergen naar 's-Heerenberg en deed daar met het ov ongeveer 3 uur over; de zelfde route per auto duurt 40 minuten.
Jarenlang heb ik per auto gereisd van 's-Heerenberg naar Nijmegen en kom dan iedere dag in de file op de Pleyroute, iedere dag twee keer. Mijn broer woont in Haarlem en vroeg mij eens wat er bij ons - met het verkeer - aan de hand is!
De verbinding A15-A12 is geen overbodige luxe maar meer dan noodzakelijk om de mobiliteit op gang te houden. Persoonlijk vind ik het daarom een schande dat de (Rijks)overheid het durft om hiervoor tol te heffen. Dit moet gewoon niet gebeuren. Ook wij betalen ons portie wegenbelasting, maar we krijgen er veel te weinig voor terug. Daarom mijn advies om van overheidswege af te zien van het plan voor invoering van een tolheffingssysteem.

Met vriendelijke groet,
GWM Seegers,
verkeersdeskundige
0314-664008.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht