Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Concept wijziging Besluit schadevergoeding net op zee

Reactie

Naam dhr GJ Voort
Plaats Rijnsburg
Datum 16 november 2021

Vraag1

U kunt reageren op alle onderdelen.
het kabinet kan dit geld beter aan de burgers doen toekomen die zonnepanelen op het dak hebben liggen en hierin flink hebben geïnfesteerd.
Die burger gaat binnenkort gesaldeerd worden en krijgt straks dus veel minder voor de door hun terug geleverde stroom van zijn panelen als gepland bij de koop/installatie daarvan. Het terug verdienmodel is hierdoor in eens geheel anders geworden als beloofd door het kabinet. Dit lijkt weer verdacht veel op de subsidie die toen der tijd op de "spaardiesel" auto's werd gegeven, geen MRB en geen BPM. Dit was ook een sigaar uit eigen doos bleek later toen die burgers die zo'n auto hadden aangeschaft toch weer wel MRB moesten gaan betalen. Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Lijkt mij nu dus eens een keer zaak dat er aan de burger gedacht wordt die berekend heeft geïnfesteerd in de zonnepanelen en die zijn planning van de terug verdien tijd nu in duigen ziet vallen. Wat de zoveelste tegenvaller weer is. Terwijl hij/zij ook aan een schoner milieu bijdraagt.
Die bedrijven maken toch wel winst die hoeven geen tegemoetkoming als er als er per ongeluk even geen stroom aan het net kan worden gegeven.
De overheid is er voor de burger en de burger is er niet voor de overheid. Dat moet nu eens tussen de oren komen in bij de rijksoverheid.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht