Berichten over uw Buurt

Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wijziging van de Wet dieren verplichting cameratoezicht in slachthuizen en verzamelcentra

Consultatie gesloten Landbouw

In het kort

Ter consultatie wordt een wetsvoorstel tot wijziging van de Wet dieren voorgelegd. Dit wetsvoorstel stelt voor om eigenaren van slachthuizen en verzamelcentra te verplichten om camera’s op te hangen of neer te zetten. Daarmee kunnen beelden worden gemaakt van de activiteiten met dieren in het slachthuis en verzamelcentrum. Het doel is om het toezicht  op de regels voor het welzijn van dieren in de slachthuizen en verzamelcentra te verbeteren. Er zullen ook nog steeds inspecteurs van de NVWA aanwezig zijn in de slachthuizen en verzamelcentra om toezicht te houden.

Het wetsvoorstel stelt ook voor dat in de toekomst het gebruik van nieuwe technologiën kan worden verplicht, zoals sensortechnologie en kunstmatige intelligentie. Deze technologiën kunnen worden gebruikt om camerabeelden te analyseren en te selecteren.

De voorgestelde artikelen bevatten algemene verplichtingen en delegatiegrondslagen. Dat betekent dat veel specifieke vereisten aan het cameratoezicht vastgelegd zullen worden in lagere regelgeving. De borging in wetgeving is noodzakelijk om de grondrechten van betrokkenen, zoals werknemers, te waarborgen.

Reacties op deze consultatie163 openbaar

Bekijk alle reacties
Zoeken
Uitgebreid zoeken

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven van dit wetsvoorstel?

Abonneer op deze consultatie

Op de hoogte blijven van wetsvoorstellen waar u interesse in heeft?

Abonneer op nieuwe consultaties