Wet CO2-heffing industrie

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Doetinchem
Datum 26 mei 2020

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel CO2-heffing industrie? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Wat ik niet begrijp in deze:
Er wordt gesteld dat het wenselijk is vanwege de aardopwarming te borgen dat de emissie van broeikasgassen bij en voor industriële productie en afvalverbranding verminderd wordt door voor die emissies een nationale heffing in te voeren.
Een belangrijke wens. En het terugdringen van de CO2 uitstoot is in alle sectoren belangrijk.
Toch is er in de wet veel te weinig van urgentie te merken. Er wordt gekozen voor een niet serieus te nemen lage heffing. En waarom wordt er niet meer haast mee gemaakt?
Wanneer het probleem van de aardopwarming en de CO2 uitstoot serieus wordt genomen, is het toch veel logischer om direct echte, werkende maatregelen te nemen? En niet eerst een halfzachte wet te schrijven?
Net als bij de bestrijding van de Corona is de aardopwarming een onzichtbare maar directe bedreiging voor de volksgezondheid. De inhoud van dit wetsvoorstel is vergelijkbaar met het advies om geen handen meer te schudden om een corona-uitbraak te voorkomen van afgelopen 10 maart.
Serieuze problemen vragen serieuze oplossingen, het gaat om onze toekomst.