Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

COINS (standaard voor gegevensuitwisseling)

Reactie

Naam Croonwolterendros BV (dr. ing. MSc L.C. van Ruijven)
Plaats Rotterdam
Datum 3 februari 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het advies van de experts om COINS te verwijderen van de lijst verplichte standaarden (paragraaf 1 van het expertadvies)?
ben het volledig eens, COINS is een te complexe standaard die nauwelijks implementeerbaar is en daarnaast te beperkt in het kunnen overdragen van semantiek op een manier die thans overeengekomen is in de bouw sector op basis van de NEN 2660

Vraag5

Wilt u aanvullende overwegingen meegeven aan het Forum Standaardisatie en Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid (OBDO) in verband met de inhoud van dit expertadvies of het gevolgde proces?
doe eerst ervaring op met het overdragen van een combinatie van traditionele documenten en een semantisch data model waarin verwezen wordt naar deze documenten. Voor het standaardiseren van het genoemde semantisch datamodel vormt de NEN 2660 een solide basis. en standaardiseer vervolgens wat werkelijk gebruikt wordt wordt en zich bewezen heeft en gedragen wordt door zowel opdrachtgevers, opdrachtnemers en software leveranciers.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht