Wetsvoorstel dubbele achternaam

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Alkmaar
Datum 21 maart 2021

Vraag1

Hoe kijkt u aan tegen de verruiming van de keuzemogelijkheden voor achternamen?
Super! Het is echt meer van deze tijd met verschillende situaties. De vrouw kan haar naam ook doorgeven zonder dat je de man tekort doet en dus kan kiezen voor beide namen het kind is tenslotte van beide ouders. Ook voor een samen gesteld gezin zou een dubbele naam positief zijn want zo hebben de broes/zussen toch nog 1 naam hetzelfde waaruit blijkt dat ze familie zijn. Er moet 1 naam zijn binnen een gezin bij broes en zussen daar is onderzoek naar gedaan.. waarom geld dat niet dan voor een "half"broer of zus.. het brengt absoluut meer eenheid in een gezin. En hoeft niemand zich meer buiten gesloten te voelen. Ik denk dat er wel nog meer redenen kunnen zijn om de dubbele achternaam aan te nemen in Nederland.

Vraag2

Welke voordelen ziet u aan een dubbele achternaam en welke nadelen?
Alleen maar positief! De ouders kunnen zelf bepalen wat bij hun gezin/situatie past. Dit word al gedaan in andere landen en dat gaat ook prima.

Vraag4

Is het wetsvoorstel correct en compleet?
Nee absoluut niet ik zou dit graag met terug werkende kracht willen zien er zijn heel veel oudes die hier al jaren lang voor vechten dit voor elkaar te krijgen. Dus echt graag met terugwerkende kracht. En als daar een vergoeding voor moet komen voor een wijziging dan aub niet zo hoog als de huidige 835 euro. Dit zou voor iedereen mogelijk moeten zijn.. ieder dit dit wilt zal hier een goede reden voor hebben!

Vraag5

Welke problemen kan dit voorstel in de praktijk opleveren?
Geen!