Wijziging Frequentiebesluit 2013 ter bescherming van de volksgezondheid tegen radiofrequente elektromagnetische velden

Reactie

Naam Anoniem
Plaats HOORN
Datum 3 januari 2021

Vraag1

Wat is uw reactie op de voorgestelde wijziging van het Frequentiebesluit?
De normen zoals nu voorgesteld, zijn veel te hoog! Er zijn duidelijke aanwijzingen dat er al veel eerder schade optreedt aan mens en milieu, in het lichaam van mensen en van alles wat leeft en groeit, dus ook in bijvoorbeeld bomen en insecten en alle andere levende wezens. Het is bekend dat bijen heel erg gevoelig zijn voor de (elektrische) straling die afkomt van alle antennes en versterkers die nodig zijn voor dit onnodige nieuwe netwerk. Wij mensen kunnen ons prima redden met 4G, wat op zichzelf al veel te schadelijk is. Duidelijk is, dat de belangen van de gewone burger en het milieu van ondergeschikt belang zijn ter vergelijking met de belangen van de telecom bedrijven. Ik adviseer dan ook zeer dringend om de 5G tecchnologie niet in te voeren en zeker niet verder uit te rollen, vanwege voornoemde schade aan mens en milieu!

Vraag2

Voor het maken van een eerste berekening voor de cumulatieve veldsterkte op een bepaalde plaats kan een frequentiegebruiker de op dit moment beschikbare gegevens in het Nationaal Antenneregister raadplegen (hoofdstuk 4 van het Frequentiebesluit 2013). Het Antenneregister zal de komende jaren worden uitgebreid met aanvullende gegevens, die het frequentiegebruikers makkelijker maken om te bepalen of hun beoogde frequentiegebruik op een bepaalde plaats tot overschrijding van de geldende basisrestricties kan leiden.

Welke technische informatie (over ander frequentiegebruik) hebt u als frequentiegebruiker nodig om bij de ingebruikneming van uw vergunde frequentieruimte op een bepaalde locatie te kunnen borgen dat de cumulatie van het totale frequentiegebruik niet leidt tot een overschrijding van de basisrestricties?
ik heb veel technische informatie nodig, omdat het om iets zeer ingrijpends gaat. en ik denk dat niemand kan garanderen dat de waardes niet overschreden gaan worden, tenzij de waards zo hoog gesteld worden, dat cumulatief overschrijden onmogelijk wordt. Maar dat is een zeer slechte zaak, zie verder bij punt 1.