Wijziging Frequentiebesluit 2013 ter bescherming van de volksgezondheid tegen radiofrequente elektromagnetische velden

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Westervoort
Datum 1 januari 2021

Vraag1

Wat is uw reactie op de voorgestelde wijziging van het Frequentiebesluit?
Geachte Staatsecretaris,
U geeft aan de verdere uitrol van mobiele netwerken mogelijk te willen maken en daarbij kaders te willen hanteren die een veilige volksgezondheid garanderen. Welnu deze kaders blijken in de praktijk niet te kloppen. Op ca 500 m van onze woning staat een antennemast met een straling ver onder uw limieten. Desondanks word ik er ziek van. Bij blootstelling voel ik spanning in mijn hele lichaam en dat uit zich o.m. in trillingen, duizeligheid, een sterk verhoogde bloeddruk, minder weerstand tegen infecties etc... Naast het uitbannen van draadloze systemen binnenshuis hebben wij maatregelen moeten nemen om de woning af te schermen van deze antennemast. Daarmee is het enigszins leefbaar geworden, maar het gaat ongetwijfeld weer mis als de externe stralingsbronnen (als gevolg van uw besluit) weer gaan toenemen. Het is voor mij ook niet mogelijk om (zonder beschermende kleding) in de tuin te zitten of buiten te wandelen of boodschappen te doen. Dit ligt overigens niet alleen aan de antennemasten voor mobiele communicatie, maar zeker ook aan de vele WiFi-installaties die in steeds meer winkels, woningen, winkelcentra etc... worden aangetroffen. Steeds vaker is de beschermende kleding niet meer afdoende en is de enige optie voor mij om weer naar huis te keren. Mijn mogelijkheden om naar buiten te gaan worden hierdoor ernstig beperkt.
Ik verzoek u in uw besluit met dit probleem rekening te houden. Uit eigen waarnemingen zie ik dat steeds meer mensen last blijken te hebben van straling en dan heb ik het nog niet over de vele mensen die gezondheidsklachten hebben maar nog niet ontdekt hebben dat dit (mede) veroorzaakt wordt door de blootstelling aan overmatige straling.
Ik hoop dat u, als overheid, dit probleem niet langer negeert maar serieus neemt en daarmee voorkomt dat er een groot probleem gaat ontstaan dat te vergelijken is met de toeslagenaffaire van de Belastingdienst.
Ik wens u veel wijsheid bij uw besluit.