Wijziging Frequentiebesluit 2013 ter bescherming van de volksgezondheid tegen radiofrequente elektromagnetische velden
Reactie
Naam | Anoniem |
---|---|
Plaats | Amsterdam |
Datum | 4 januari 2021 |
Vraag1
Wat is uw reactie op de voorgestelde wijziging van het Frequentiebesluit?Het is een ondemocratisch besluit. Gemeenten zijn wel medeverantwoordelijk voor een gezonde leefomgeving, maar kunnen nu niet meer zelf hun eigen beleid bepalen.
Door de toename van straling hebben steeds meer mensen last van gezondheidsproblemen als oorsuizen, vermoeidheid, concentratie- en geheugenverlies, huidproblemen, duizeligheid, slapeloosheid, verhoogde bloeddruk en hartslag, in 'brand staan' van gehele lichaam, spier- en gewrichtspijn, gezwollen slijmvliezen, droge mond en ogen enz. Al in 2011 noemde de WHO straling van de mobiel mogelijk kankerverwekkend. Dat straling van 2G en 3G bij ratten kanker veroorzaakt, is onlangs bewezen. Maar nog steeds ontkent de Gezondheidsraad een mogelijke relatie met kanker. De nieuwe antennes voor het Internet of Things, met het verdachte 2G, zijn inmiddels geplaatst en werkend. Dat sterke magnetische velden door stroom mogelijk oorzaak zijn van tumoren en kinderleukemie, heeft wel de aandacht van de Gezondheidsraad. Voor deze problemen zou de overheid veel meer aandacht moeten hebben en meer stralingsvrije plaatsen om te wonen moeten reserveren dan de toegezegde 2%. U hebt als staatssecretaris gesproken met een afvaardiging van deze mensen, maar gaat u ook iets voor hen doen?
De ICNIRP-limieten zijn verouderd en gaan slechts uit van opwarming van het lichaam terwijl de biologische schade aan mens, dier en natuur niet wordt meegerekend. De overheid luistert niet naar onafhankelijke wetenschappers zoals Jan van Gils, Hugo Schooneveld en Martin Pall. ICNIRP is niet onafhankelijk door zijn verbondenheid met de Telecom industrie.
Gemeenten en burgers moeten kunnen mee beslissen in plaats van buitengesloten te worden! Dat de VNG burgers en gemeenten verbiedt om met tegenstanders van 5G te praten, is een democratie onwaardig!
Vraag2
Voor het maken van een eerste berekening voor de cumulatieve veldsterkte op een bepaalde plaats kan een frequentiegebruiker de op dit moment beschikbare gegevens in het Nationaal Antenneregister raadplegen (hoofdstuk 4 van het Frequentiebesluit 2013). Het Antenneregister zal de komende jaren worden uitgebreid met aanvullende gegevens, die het frequentiegebruikers makkelijker maken om te bepalen of hun beoogde frequentiegebruik op een bepaalde plaats tot overschrijding van de geldende basisrestricties kan leiden.Welke technische informatie (over ander frequentiegebruik) hebt u als frequentiegebruiker nodig om bij de ingebruikneming van uw vergunde frequentieruimte op een bepaalde locatie te kunnen borgen dat de cumulatie van het totale frequentiegebruik niet leidt tot een overschrijding van de basisrestricties?
4G is meer dan genoeg voor mij