Wijziging Frequentiebesluit 2013 ter bescherming van de volksgezondheid tegen radiofrequente elektromagnetische velden
Reactie
Naam | Inge van Keulen |
---|---|
Plaats | Driebergen |
Datum | 3 januari 2021 |
Vraag1
Wat is uw reactie op de voorgestelde wijziging van het Frequentiebesluit?Het is belangrijk volgens mij dat gemeenten de kans hebben om de normen naar beneden toe bij te stellen. Er zijn zowel onder de burgers als onder de gemeentelijke medewerkers veel mensen die zich zorgen maken over de toenemende straling en de overal in Nederland sinds deze lente geplaatste zendmasten.
Als ik buiten een zendmast nader, voel ik dat aan een bepaald soort duizeligheid in mijn hoofd. Geen gewone duizeligheid maar iets hoger in het hoofd, ter hoogte van de pijnappelklier/voorhoofd en het gebied daarachter en ook een ander soort duizeligheid dan wanneer je bijvoorbeeld te snel opstaat met lage bloeddruk, het is meer op 1 plek in het bovenhoofd.
Ik heb gemerkt dat neurien of zingen waarbij het schedeldak meetrilt, tegen deze duizeligheid werkt, ik zet dan andere trilling van mezelf ertegenover en kan me dan beter ertegen weren. Maar ik ben zangeres, niet iedereen verstaat deze stemtechniek.
Bij mij thuis is een stralingsdeskundige geweest nadat mijn man en ik al een paar maanden slecht sliepen. Uit de meting bleek dat onze provider zelf de wifi opnieuw had aangezet die wij blijvend hadden uitgezet (onze computer zit aan een draad), dus we zaten dag en nacht in wifi. We hebben het direct weer uitgezet en per die nacht sliepen we weer goed. Voor mij is dat helder dat straling mij geen goed doet.
Ik maak mij grote zorgen en wij schaffen ons ondergoed aan met zilvergaren om onze kinderen te beschermen. Maar ik vind het vreemd dat dit nodig is in een land waar de overheid laat zien groots in te zetten op volksgezondheid als het gaat om coronabeleid.
Vraag2
Voor het maken van een eerste berekening voor de cumulatieve veldsterkte op een bepaalde plaats kan een frequentiegebruiker de op dit moment beschikbare gegevens in het Nationaal Antenneregister raadplegen (hoofdstuk 4 van het Frequentiebesluit 2013). Het Antenneregister zal de komende jaren worden uitgebreid met aanvullende gegevens, die het frequentiegebruikers makkelijker maken om te bepalen of hun beoogde frequentiegebruik op een bepaalde plaats tot overschrijding van de geldende basisrestricties kan leiden.Welke technische informatie (over ander frequentiegebruik) hebt u als frequentiegebruiker nodig om bij de ingebruikneming van uw vergunde frequentieruimte op een bepaalde locatie te kunnen borgen dat de cumulatie van het totale frequentiegebruik niet leidt tot een overschrijding van de basisrestricties?
Het is belangrijk dat gemeenten de verantwoordelijkheid kunnen nemen om meting te laten doen naar stralingsfrequenties. Zo kunnen zij ook vaststellen waar de stralingsarme gebieden zijn. Er zijn best veel mensen en ik verwacht in de toekomst, steeds meer, mensen die alleen in hun werk en gezin kunnen functioneren in een stralingsarm gebied. Deze mensen moeten door de gemeente in bescherming genomen kunnen worden.