Wijziging Frequentiebesluit 2013 ter bescherming van de volksgezondheid tegen radiofrequente elektromagnetische velden

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Zutphen
Datum 26 december 2020

Vraag1

Wat is uw reactie op de voorgestelde wijziging van het Frequentiebesluit?
Ik vind dat we een vreselijke wereld tegemoet gaan. Eentje met overal straling + massa surveillance. Hoe kunnen jullie dit de mensheid en onze prachtige planeet aandoen en denken dat het geen kwaad kan? De ICNIRP normen zijn ontzettend hoog. Er zijn heel veel mensen die nu al meer last hebben straling dan u nu weet. Die hun huis aanpassen, behangen met zilverfolie en reddingsdekens, speciale gordijnen aanschaffen, speciale verf enz. enz. Waarom moeten zij dat zelf betalen? Terwijl ze ook al nauwelijks meer deel kunnen nemen aan de samenleving omdat overal wifi + zendmasten zijn?
Misschien weet u dit al wel, maar moeten de plannen doorgezet worden omdat er andere krachten spelen en grote economische belangen? Ik wens dat we stralingsarm kunnen leven en wonen en dat mensen mensen mogen blijven. Dank.

Vraag2

Voor het maken van een eerste berekening voor de cumulatieve veldsterkte op een bepaalde plaats kan een frequentiegebruiker de op dit moment beschikbare gegevens in het Nationaal Antenneregister raadplegen (hoofdstuk 4 van het Frequentiebesluit 2013). Het Antenneregister zal de komende jaren worden uitgebreid met aanvullende gegevens, die het frequentiegebruikers makkelijker maken om te bepalen of hun beoogde frequentiegebruik op een bepaalde plaats tot overschrijding van de geldende basisrestricties kan leiden.

Welke technische informatie (over ander frequentiegebruik) hebt u als frequentiegebruiker nodig om bij de ingebruikneming van uw vergunde frequentieruimte op een bepaalde locatie te kunnen borgen dat de cumulatie van het totale frequentiegebruik niet leidt tot een overschrijding van de basisrestricties?
Hier heb ik geen verstand van, maar wellicht:
Heel veel testen als alle apparatuur gebruikt wordt.
Elke zender elke week minimaal 1x testen (hoeveel zenders zitten er aan een mast? Die allemaal elke week een keer testen)
Verschillende afstanden van de zenders testen. Dus eronder, ernaast, 50 meter verderop, 100 meter verderop, 200 meter enz. Tot de straling is uitgwerkt.

Als je de gezondheid van mens en dier wilt waarborgen, zijn de ICNIRP normen veel te hoog!