Wijziging Frequentiebesluit 2013 ter bescherming van de volksgezondheid tegen radiofrequente elektromagnetische velden

Reactie

Naam Anoniem
Plaats AMSTERDAM
Datum 1 januari 2021

Vraag1

Wat is uw reactie op de voorgestelde wijziging van het Frequentiebesluit?
Juist nu er meer wordt thuisgewerkt, is het van groot belang dat er opnieuw goed wordt gekeken naar de gehanteerde en voorgestelde stralingsnormen. Persoonlijk ervaar ik in mijn appartement dermate overlast van de wifi van de mij omringende buren (de routers worden alsmaar sterker) dat ik fysieke klachten ontwikkel als ik te lang binnen ben geweest.

Ik moet inmiddels halve dagen de deur uit om me een beetje goed te voelen en toegenomen straling is daarom dus woonderving te noemen en heeft impact op mijn eigen werk.

Vraag2

Voor het maken van een eerste berekening voor de cumulatieve veldsterkte op een bepaalde plaats kan een frequentiegebruiker de op dit moment beschikbare gegevens in het Nationaal Antenneregister raadplegen (hoofdstuk 4 van het Frequentiebesluit 2013). Het Antenneregister zal de komende jaren worden uitgebreid met aanvullende gegevens, die het frequentiegebruikers makkelijker maken om te bepalen of hun beoogde frequentiegebruik op een bepaalde plaats tot overschrijding van de geldende basisrestricties kan leiden.

Welke technische informatie (over ander frequentiegebruik) hebt u als frequentiegebruiker nodig om bij de ingebruikneming van uw vergunde frequentieruimte op een bepaalde locatie te kunnen borgen dat de cumulatie van het totale frequentiegebruik niet leidt tot een overschrijding van de basisrestricties?
Welke technische informatie ik hiervoor nodig heb, dat is juist wat ik niet weet als consument. Daarover zou dus meer kennis en informatie in begrijpelijke taal beschikbaar moeten zijn. Vanuit de overheid en vanuit de fabrikant.
Bovendien zou ik ook in dichtbevolkte regio's zoals Amsterdam bereikbare white zones zien waar de toenemende groep mensen die van straling moeten herstellen naartoe kunnen.