Wijziging Frequentiebesluit 2013 ter bescherming van de volksgezondheid tegen radiofrequente elektromagnetische velden

Reactie

Naam Mevrouw J. v. d.Berg.
Plaats Amsterdam
Datum 3 januari 2021

Vraag1

Wat is uw reactie op de voorgestelde wijziging van het Frequentiebesluit?
Geachte mevrouw Keijzer,

Al 25 jaar lijdt mijn gezondheid onder het stralings geweld van alle telecommasten vlakbij mijn woning en daarnaast van alle privé-zendinstallaties / wifi e.d. om mij heen.

15 Jaar geleden heb ik daarom al enkele raadsadressen ingediend bij de gemeente Amsterdam over het stralingsgeweld van deze masten, maar mijn klachten werden niet erkend, want alles voldeed aan de ICNIRP normen en toepassing van een voorzorgsprincipe e.a. was daarmee overbodig volgens de toenmalige bestuurders.

Ik verzoek u dringend zich serieus te verdiepen in deze stralingsproblemen en daarvoor onderzoeksrapporten van onafhankelijke onderzoekers te bestuderen, alvorens u te laten verleiden tot de door u voorgenomen wijziging frequentiebesluit 2013, waarbij de gezondheid van de Nederlandse burgers en ook de democratie wederom het onderspit delven.

Tevens verzoek ik u aan uw evt. wijziging in elk geval ruime compensatieregelingen toe te voegen voor de slachtoffers van dit overheidsbeleid, nl. :

1) Stralingsvrije woon- en verblijfsplekken voor stralingsgevoeligen.

2) Financiële compensatieregelingen voor alle stralingsslachtoffers.

Deze slachtoffers moeten nl. veel kosten maken voor :

a) Aanpassingen aan de woning/ afschermings-/harmoniseringsproducten/adviezen van meetspecialisten hieromtrent, om deze woonplek enigszins bewoonbaar te maken,

b) Ondersteuning door gezondheidstherapeuten e.d. a.g.v. de opgetreden schade aan hun gezondheid.

c) Specifiek schadeloosstelling van gederfd inkomen a.g.v. bovenstaande, b.v. in de vorm van een Schadefonds Stralingsslachtoffers, waar iedere burger een beroep op kan doen, want zoals u wellicht weet is er op deze wereld geen verzekeringsmaatschappij te vinden, die deze stralingsrisico' s wil verzekeren.

Voor verdere onderbouwing sluit ik me aan bij de reacties van de stichting Stop5G.nl/ Dhr. J.G. van Gils en het burgercollectief Stralingsbewust/Mw. S.T. Belgraver.

Vraag2

Voor het maken van een eerste berekening voor de cumulatieve veldsterkte op een bepaalde plaats kan een frequentiegebruiker de op dit moment beschikbare gegevens in het Nationaal Antenneregister raadplegen (hoofdstuk 4 van het Frequentiebesluit 2013). Het Antenneregister zal de komende jaren worden uitgebreid met aanvullende gegevens, die het frequentiegebruikers makkelijker maken om te bepalen of hun beoogde frequentiegebruik op een bepaalde plaats tot overschrijding van de geldende basisrestricties kan leiden.

Welke technische informatie (over ander frequentiegebruik) hebt u als frequentiegebruiker nodig om bij de ingebruikneming van uw vergunde frequentieruimte op een bepaalde locatie te kunnen borgen dat de cumulatie van het totale frequentiegebruik niet leidt tot een overschrijding van de basisrestricties?
Met mijn meetapparatuur meet ik op de woonplek al jarenlang zulke torenhoge straling, dat verdere specificering van frequenties door het Antenne register daarin geen echte verbetering zal brengen. Het is nu eenmaal allemaal veels te hoog, teveel, te erg etc.