Wijziging Frequentiebesluit 2013 ter bescherming van de volksgezondheid tegen radiofrequente elektromagnetische velden

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Den Haag
Datum 2 januari 2021

Vraag1

Wat is uw reactie op de voorgestelde wijziging van het Frequentiebesluit?
Geachte mevrouw Keijzer,

Uit een overstelpende hoeveelheid valide wetenschappelijk onderzoek komt voldoende en overtuigend naar voren dat de reeds te hoge blootstellingsnorm van elektromagnetische straling de volksgezondheid in gevaar brengt en verder in gevaar gaat brengen naarmate meer frequentiebanden zullen worden uitgerold. Dit baart mij grote zorgen.
In het bijzonder zie ik als problematisch de totale stralingsbelasting die groter is dan de som der delen. Het gecumuleerde stralingseffect is immers grotendeels toe te schrijven aan som- en verschilfrequenties die ontstaan als nevenproduct van de diverse gepulseerde en ongepulseerde frequenties. Radiotechnici spreken in dat verband van HETERODYNISERING. Daarbij laat ik richteffecten nog buiten beschouwing.

Onder geen beding mag de volksgezondheid ondergeschikt worden gemaakt aan (achterhaalde) economische belangen en winstbejag. Telecomoperateurs doen er verstandig aan te investeren in hoogwaardige glasvezelbekabeling.

In het licht van het bovenstaande kan geen enkele inperking van enige beslissingsbevoegheid hieromtrent op gemeentelijk niveau gerechtvaardigd worden.

Separaat ontvangt u bovendien per reguliere post een Kennisgeving van Aansprakelijkheid, tevens strafbaarstelling, aangezien u collaboreert met vreemde mogendheden/entiteiten (niet gemandateerd door de Nederlandse burgers) die wereldwijd 5G als onderdeel van "The Great Reset" beogen in te voeren.
Ik roep u, als christen(-democraat) en als mens op, weerstand te bieden tegen de uitvoer van de Agenda 21 (Agenda 2030) .

Hoogachtend,
Hans Winter
(bezorgd en verontrust Nederlands staatsburger)

Vraag2

Voor het maken van een eerste berekening voor de cumulatieve veldsterkte op een bepaalde plaats kan een frequentiegebruiker de op dit moment beschikbare gegevens in het Nationaal Antenneregister raadplegen (hoofdstuk 4 van het Frequentiebesluit 2013). Het Antenneregister zal de komende jaren worden uitgebreid met aanvullende gegevens, die het frequentiegebruikers makkelijker maken om te bepalen of hun beoogde frequentiegebruik op een bepaalde plaats tot overschrijding van de geldende basisrestricties kan leiden.

Welke technische informatie (over ander frequentiegebruik) hebt u als frequentiegebruiker nodig om bij de ingebruikneming van uw vergunde frequentieruimte op een bepaalde locatie te kunnen borgen dat de cumulatie van het totale frequentiegebruik niet leidt tot een overschrijding van de basisrestricties?
..