Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Energiewet

Reactie

Naam dhr Gertjan Voort
Plaats RIJNSBURG
Datum 19 december 2020

Vraag1

Naast dat er op het wetsvoorstel en de toelichting kan worden gereageerd, zijn er 2 specifieke vragen benoemd.

Ik zou Den Haag adviseren om als eerste eens aan de burger te denken die geïnvesteerd heeft in zijn woning om energie te besparen. Denk aan de investering door zonnepanelen op het dank te leggen. Nu gaat de saldering hiervan op de schop en zal/is de burger hiervan weer de dupe. Hij/zij krijgt niet meer maar minder geld terug voor de terug levering van zijn opgewekte stroom. Dit slaat toch helemaal nergens en stimuleert zeker de burger niet om meer milieu vriendelijke investeringen te doen. De overheid moet zorgen dat ze betrouwbaar zijn en niet van de hak op de tak springen met diverse onderwerpen.
Misschien komt het wel dat alle grote projecten die de overheid aanbesteed altijd meer geld kosten dan is beraamd. Hier toevallig weer een voorbeeld van een lagere overheid (provincie) die niet goed kunnen rekenen; De Provincie Limburg gaat onder meer akkoord met de boskap en een extra bijdrage van €20 miljoen voor de aanleg van een nieuwe rondweg. In eerste instantie schatte men de kosten daarvan in op €42 miljoen, maar nu bleek dat het extra asfalt €74 miljoen gaat kosten. Zo'n stuk weg gaat dus bijna 2 keer zoveel kosten. Hoe kan dat dan??????????? en deze voorbeelden zijn er natuurlijk ontelbaar bij de overheden aanwezig. Of ze laten zich voor de gek houden bij de aanbestedingen of ze kunnen zelf niet rekenen. En wie moet die kosten inks- of rechtsom weer gaan ophoesten Jan de gewone burger zoals altijd dus ook met de energie transitie en de saldering van terug geleverde stroom. Laat Den Haag zich eerst maar eens druk gaan maken hoe ze die rekenfouten stoppen zodat de burger niet steeds de extra kosten daarvan hoeft op te hoesten en hun eerlijke beloning voor bijvoorbeeld de terug levering van stroom zien halveren.
Dit lijkt mij belangrijker dan al dat andere geneuzel. Eerst het vertrouwen van de bevolking terug dan zijn ook veel meer bereid om mee te werken aan alles.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht