Experimenteerregeling Schiphol

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Haarlem
Datum 15 februari 2023

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op de regeling en de toelichting.
Beste minister Harbers,
De huidige geluidshinder in de gehele Schipholregio is al zodanig verstorend voor onze nodige rust dat de bewoners een nog hogere belasting niet meer aan kunnen.
Het geluid van de vliegtuigen draagt ver, heel ver. opstijgende toestellen zijn duidelijk hoorbaar. Niet alleen dichtbij Schiphol, maar ook in omringende woonkernen en de omliggende natuurgebieden. Ook al liggen die op 7, 8, 9 of meer kilometers van Schiphol.
Het is teveel! Het geluid van de vliegtuigen verstoort onze slaap, geeft stress, verhoogt de bloeddruk, verlaagt arbeidsproductiviteit en zo zijn er nog veel meer negatieve effecten van de geluidoverlast te benoemen.
Slapen met een open raam slapen is niet mogelijk in een straal van 10 kilometer van Schiphol. Zo ver draagt het geluid. Dit heeft een groot effect op de leefbaarheid in dit gebied.
Houd u daarom alstublieft aan de WHO-normen voor luchtvaartlawaai. Alleen met die normen kunnen wij enigszins prettig wonen in de omgeving van Schiphol.
Door de bevolkingsdruk in de regio is krimp dus echt noodzakelijk en die moet ten goede komen aan alle inwoners in de Schipholregio.