Experimenteerregeling Schiphol

Reactie

Naam JY Kadijk-Kolkman
Plaats Aalsmeer
Datum 18 februari 2023

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op de regeling en de toelichting.
LS,
Als ik het goed begrijp is, door het anticiperend handhavingsbeleid, de rechtspositie van omwonenden niet goed geregeld. Fijn dat de regering dat wil herstellen.
In de experimenteerregeling wordt bekeken of dit binnen een stelsel met geluidsnormen in handhavingspunten gerealiseerd kan worden. De grenswateren in handhavingspunten is aangepast.
Ik vermoed dat we na een jaar weten dat dit experiment geslaagd is en Schiphol volgens dit nieuwe systeem kan groeien.
Ik vermoed ook dat als de grenswateren blijven zoals ze zijn vastgesteld het experiment flopt.
De huidige overlast in de omgeving van Schiphol gaat nu al alle perken te buiten. Ik kan het weten want ik woon direct onder de Aalsmeer baan. (Zeg niet dat ik daar dan maar niet had moeten gaan wonen, want ik woon er al mijn hele leven (60 jaar) en de overlast heb ik horen, zien en voelen groeien.)
Ieder vliegtuig van en naar Schiphol geeft overlast hoe je het ook meet. In alle jaren zijn er stillere vliegtuigen gekomen, maar de ouden zijn nog niet weg. En stiller betekent alleen maar decibelmetertjes lager zodat de optelsom toestaat dat je daar meer van kan laten vliegen. Dus ietsie minder overlast per vliegtuig, maar x keer vaker overlast. Van de wal in de sloot dus.
Hoe je het dus ook meet, de enige oplossing om overlast te verminderen is het aantal vluchten te verminderen