Geïntegreerde buitenland- en veiligheidstrategie

Reactie

Naam J Entrop
Plaats Soest
Datum 2 januari 2018

Vraag1

Deelt u de notie dat onveiligheid is toegenomen en dat de overheid zich internationaal moet inzetten voor een veilig Nederland? En hoe beoordeelt u de elementen die worden gesignaleerd onder het kopje ‘Belangrijke trends’? Zijn er trends die u mist in dit rijtje of genoemde elementen waar u het niet mee eens bent? Graag uw reactie beargumenteren.
Ik deel de notie dat de onveiligheid is toegenomen.

Vraag2

Om focus te bewaren in de strategie is het wenselijk het aantal elementen onder het kopje ‘Strategische dreigingsanalyse en inzet’ beperkt te houden. Welke van de voorgestelde elementen wilt u achterwege laten, welke onderdelen wilt u sowieso behouden, en welke moeten juist toegevoegd worden? Graag uw suggesties beargumenteren.
Naar mijn mening kan onderzocht worden, of het wenselijk en realistisch is,om een “Europees-Deltaplan” te maken.Ik denk hierbij bijv. aan de droogte in Zuid Europa.Noord Europa heeft “water”,en Zuid Europa heeft droogte.Ik denk bijv. aan “een EU-Deltaplan”,om bijv. een “Gigantisch Netwerk” te maken van enorm grote pijpleidingen om water te reguleren in de EU.Het “EU Watermagement”.Als er dan bijv. wateroverlast is in Noord Europa,dan kan dat water naar Zuid Europa worden getransporteerd,en bijv. worden opgeslagen in o.a “water-reservaten”.
Met vriendelijke groet,
J.Entrop
Met vriendelijke groet,

Vraag3

Hoe beoordeelt u de elementen genoemd onder het kopje ‘Enkele aandachtspunten’? Vindt u een element in het bijzonder belangrijk? Mist u een aandachtspunt? Vindt u een onderdeel juist geen aandachtspunt?
Het lijkt mij verstandig om goed onderzoek te verrichten of het wenselijk en realistisch is,om “EU-watermagement” beleid te maken.