Wetsvoorstel notificatieregeling oplaadpunten VvE's

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Malden
Datum 20 juli 2021

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel notificatieregeling oplaadpunten verenigingen van eigenaars (VvE's)? U kunt uw reactie geven door een bericht achter te laten, of door een document met uw reactie te uploaden.
Input: lid van 'n VvE met 32 privé parkeerplekken (ligging van de ‘eigen’ parkeerplek is in de splitsingsakte vastgelegd) in een ondergrondse parkeergarage, bouwjaar 1999.

In de praktijk is gebleken dat brandende lithium-ion-batterijen zeer moeilijk te blussen zijn en dat dergelijke branden verwoestende schade aan kunnen richten aan de constructie van een gebouw. Dientengevolge kunnen inpandige laadpalen (en stalling van elektrische auto's) bewoners in groot gevaar brengen, veel schade bezorgen.

Nederland zou gebaat zijn bij stimulering van openbare (gemeentelijke) laadpalen in de buitenlucht, waardoor beter gebruik gemaakt kan worden van sharing/deling (efficiënter gebruik van investeringen) van de voorzieningen.

En wat te denken van tankstations: ook daar is een omwenteling nodig richting servicestations met elektrische laadpalen, voorzieningen voor opvulling van de 'tussentijd' van de laadmomenten (denk aan kappers, werk- en rustplekken, drink- en eetgelegenheden, pakketdiensten etc.).

Het borgen van de brandveiligheid van VvE appartementsgebouwen dient voorop te staan.

Verder: VvE’s komen nog voor andere verduurzamingskosten te staan (zonnepanalen, isolatie, HR+++glas, warmtepompen etc.)