Omvorming van de salderingsregeling voor kleinverbruikers
Reactie
Naam
|
R van der Klauw
|
Plaats
|
LEERDAM
|
Datum
|
24 november 2019
|
Vraag1
Wilt u reageren op het wetsvoorstel dat de omvorming van de salderingsregeling regelt? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te downloaden.
Het wetsvoorstel leidt tot 80% uitval van zonnepanelen op daken, terwijl het coalitiebeleid dit juist wil stimuleren. Het criminaliseren van burgers die een draaischijfmeter willen behouden leidt tot afbrokkeling van het draagvlak voor de energietransitie, 2,4 miljoen huishouden uit de sociale huursector worden uitgesloten en het is tevens contraproductief voor “gasloze” woningen met zonnepanelen.
Wat is bijvoorbeeld wel een haalbaar alternatief?
Laat het uitgangspunt zijn dat zonnepanelen op daken gestimuleerd dienen te worden, dat het wetsvoorstel niet mag leiden tot rechtsongelijkheid tussen huurders en koopwoning eigenaren en dat gestimuleerd gaat worden om via duurzame opwekking “van het gas” af te gaan. Als het ook voor MinFIN financieel beheersbaar dient te blijven dan zou de meest simpele een eerlijke regeling zijn om voor iedereen een salderingsquotum in te voeren van 2.000 kWh, tenzij men geen gasaansluiting meer heeft en geen warmtenet aansluiting, dan moet er een quotum gelden van 6.000 kWh.
Simpel, eerlijk, stimulerend voor duurzame opwekking op daken bij kleingebruikers en geen strafbare burgers meer.
zie bijlage voor de details en open brief aan MinEZK.
Bijlage