Omvorming van de salderingsregeling voor kleinverbruikers
Reactie
Naam
|
g.j. klaassen
|
Plaats
|
Dalen
|
Datum
|
1 november 2019
|
Vraag1
Wilt u reageren op het wetsvoorstel dat de omvorming van de salderingsregeling regelt? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te downloaden.
Ik heb een nieuwe woning gebouw en heb veel geld geïnvesteerd in verduurzaming en heb nu Nul op de Meter. Hiervoor heb in mijn hypotheek extra geld kunnen lenen omdat de hypotheekverstrekker in mijn inkomen uitgaat dat ik geen energielasten meer heb.
Ik heb een warmtepomp, en vele duurzame zaken geïnvesteerd. Voor de duurzame opwekking hebben we 34 zonnepanelen op het dak gelegd en geïnvesteerd. Na de afschaffing van de salderingsregeling kom ik financieel in de problemen.
Nu kan ik mijn woonlasten betalen omdat ik geen energielasten heb. Deze gaan in de toekomst verder omhoog. Ik heb dus fors geleend 45.000 extra en wordt straks keihard gestraft door het salderen. Nu krijg ik 100 per jaar terug en straks moet ik minimaal 1.000 gaan betalen per jaar.
Ik mag extra lenen omdat de bank aangeeft dat ik nul energielasten heb, voor de overheid moet ik investeren in een duurzame woning, dat doe ik, salderen zorgt ervoor dat ik dan nul op de meter blijf maar nu ga ik dus extra gestraft worden voor dit feit. Ook kan ik bij nieuwbouw nergens aanspraak maken op subsidies voor maatregelen om te isoleren. Moet ik allemaal zelf betalen. Mijn makelaar heeft inmiddels ook aangegeven dat de woning niet extra waarde krijgt door deze installatie omdat salderen in de toekomst veranderd.
Hoe wordt je eerst gestimuleerd door de overheid en bank en later teruggepakt? Betrouwbare overheid.