Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Subsidieregeling [ont]regelprojecten zorgaanbieders

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Rhoon
Datum 1 juni 2022

Vraag1

Wilt u reageren op Subsidieregeling [ont]regelprojecten zorgaanbieders? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden. Indicatief geven we u daarvoor graag de volgende vragen mee:
Zolang de zorgverzekeraars en de overheid eisen stellen aan de administratie en die druk blijft opleggen hoe wil je hem dan verminderen?

Vraag2

Zijn de criteria die worden gesteld aan subsidieaanvragers helder omschreven en werkbaar in de praktijk?
Nee zeker niet. Een bedrijf heeft baat bij het gestructureerd en efficient werken. Ik snap werkelijk waarom daar subsidie voor nodig is. De meeste mensen op de werk loer kaarten al jaren oplossingen aan maar door de opgelegde regels vanuit de overheid en de zorgverzekering is dit onmogelijk en moeten zij op een inefficiente en omslachtige manier blijven werken.

Vraag4

Zijn de eisen die worden gesteld met betrekking tot de aanvraagprocedure helder omschreven en werkbaar in de praktijk?


De praktijk is niet meer werkbaar door de regels en wetten die je moet volgen. Bij een opname kijk je niet welke zorg iemand nodig heb maar of de regels wel passen en de administratie kloppend gemaakt kan worden. Daarbij kijk je naar geld. De hele zorg draait nog maar om geld. En nu gaan we op deze manier weer geld weggooi? Kansloos

Vraag5

Zijn de eisen die worden gesteld met betrekking tot de verantwoording helder omschreven en werkbaar in de praktijk?

Als we nu eens beginnen bij de basis. De zorg laten zorgen en de overheid de regelgeving beperkt samen met de zorgverzekeraars dan komen we al een heel eind.

Vraag6

Heeft u ideeën en suggesties om de effectiviteit van deze regeling te vergroten? Bijvoorbeeld met betrekking tot het delen van de resultaten en geleerde lessen vanuit de te subsidiëren projecten met andere zorgaanbieders?
Versimpelen. Ik heb voor vele zorginstellingen en huisartspraktijken allerlei projecten gedaan. Komt er op neer dat door de regeldruk vanuit de overheid en zorgverzekeraars zo enorm ingewikkeld en veel is dat zorgaanbieders er maar wat van maken. Er is een systeem en dan komen er weer regels bij met als gevolg dat ze dan maar wat gaan doen.
Het is toch te zot voor woorden dat je als je een vinkje vergeet aan te zetten in het systeem de zorginstelling duizenden euros misloopt.

Vraag7

Wat wilt u ons verder nog meegeven?
Ga eens terug naar het begin. Er komt een mw met dementie bij een verpleeghuis wat heeft die nodig? Wat heeft de zuster nodig? Wat kost dat?
Nu mer zeflsturende teams lopen er nog steeds bakken met managers rond die eigenlijk alleen in de weg zitten. Al die regels en administratie word vaak achteraf gedaan om het te doen niet om dat het zo handig is. Er word zo gerotzooid omdat het onzin is waar we mee bezig zijn.

Beter gooi je geld in de opleidingen in de zorg want dat niveau zakt al jaren. Op papier ist leuk maar ze leren kog niet de helft als 20j terug.

Drama! Geld stroomt om te stromen en niet om te helpen. En zorg draait om geld.
Daarmee is dit zinloos
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht