Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiƫle publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Herziening Regelingen spoorverkeer en indienststelling spoorvoertuigen

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Zoetermeer
Datum 20 mei 2022

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? U kunt via deze website reageren op deze regeling en de toelichting. Verwacht u dat de regeling effect zal hebben op u of uw organisatie?
Het voorstel om bijlage IV van de Regeling Spoorverkeer (het seinenboek) te wijzigen is door VVRV in de beheergroep voor het examen machinist bijlage IV-vergunning uitgebreid besproken. De voorgestelde aanpassingen met diverse andere benamingen en aanduidingen van seinen heeft een grote impact op de VVRV examens: alle (theorie) examenvragen moeten worden gereviewd en aangepast, maar ook de simulatie examen scenario's moeten worden aangepast. Daarnaast moet alle vakkennis op de VVRV website worden herzien. Deze vakkennis wordt zeer vaak door kandidaten en studenten geraadpleegd.
Het gaat overigens bij het seinenboek ook over de examens voor de andere veiligheidsfuncties treindienstleider, rangeerder en wagencontroleur, die ook het seinenboek gebruiken.
De benodigde werkzaamheden die VVRV moet uitvoeren hiervoor maken wat ons betreft invoering per 1 juli 2022 onmogelijk. De wijzigingen kunnen wat VVRV betreft niet eerder dan 1 januari 2023 ingaan.
Het is wellicht aan te raden om ook de ILT erkende opleidingsbedrijven om hun visie te vragen, aangezien zij vermoedelijk ook alle opleidingsmateriaal moeten aanpassen.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht