Regeling specifieke uitkering Regio Deals vierde tranche

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Almere
Datum 10 maart 2023

Vraag1

Wilt u reageren op de Regeling specifieke uitkering Regio Deals vierde tranche? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
De regeling oogt sympathiek, nut voor allen. Daar zit dan ook direct de zwakte - een pot geld met een zodanig brede doelstelling dat zeer moeilijk wordt om dat goed - dus effectief en nuttig - terecht te laten komen.
Er staat een grote pot geld klaar maar op geen enkel punt is duidelijk welke criteria gehanteerd worden, wat de verdeelsleutel is, welke doelen behaald dienen te worden en hoe geverifieerd wordt of die doelen behaald zijn. Evenmin is duidelijk wat er gedaan wordt als de doelen - hard of zacht - niet gehaald worden.
Wel is zeker dat er een zoveelste adminstratieorgaan opgetuigd wordt waar de maatschappij nul komma nul nut van heeft.
De illusie van werkgelegenheid daarmee scheppen is ook precies dat want het te besteden bedrag kan ook gewoon teruggeploegd worden naar de belastingbetalers zodat zij of voor consumptie of voor werkgelegenheid kunnen zorgen - dat laatste bijvoorbeeld door werkgeverslasten te verlagen.
Zoals ik het inschat: niet doen.