Regeling reguleren smaken e-sigaret

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Rotterdam
Datum 28 september 2022

Vraag1

Wat vindt u van de concept regeling?
Onzin.

Het is belachelijk dat iedere effectieve vorm om van roken af te komen teniet wordt gedaan door de overheid en plaats maakt voor ineffectieve beslissingen. De overige middelen die de overheid toepast om roken tegen te gaan, zijn niet effectief. Zie recente vrijgave van cijfers. Deze tonen zelfs dat er een toename is aan rokers...

Met betrekking tot E-liquids:

Er onvoldoende bewijs (uit correcte onderzoeken) om aan te kunnen tonen dat bij normaal én correct gebruik, de schade groter zal zijn dan die van roken (zowel op lange, korte termijn en direct).

De smaakstoffen zorgde er juist voor dat mijn drang naar sigaretten verminderde, mijn smaakervaring veranderde, kon afbouwen in aantal milligram nicotine en mij de mogelijkheid gaven om te stoppen met roken in zijn geheel. Daarnaast biedt deze vorm geen overlast, denk hierbij aan rokend publiek in het openbaar en stank.

Het verbieden van smaakstoffen (en het enkel toestaan van tabakssmaken) zal juist de meerderheid weer naar sigaretten toebrengen. Het publiek dat wél aan deze middelen wil komen, zal simpelweg naar een ongereguleerde en wellicht schadelijkere oplossing zoeken (denk aan het aanschaffen in het buitenland, buiten toezicht van Nederlandse instanties en aanbieders).

Mijn voorstel zou daarin juist zijn:

- Betere toelichting met gepaste cijfers
- Geen reclame
- Hogere leeftijdsgrens
- Bedrijven die verheerlijken d.m.v. Social Media zwaarder straffen