verbod op het gebruik van stroomstootapparatuur

Reactie

Naam blafbanden moeten blijven uit belang dierenwelzijn A. Dubois
Plaats Amstelveen
Datum 4 september 2020

Vraag1

Wilt u reageren op de concept AMVB verbod op het gebruik van stroomstootapparatuur bij honden en de toelichting? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een document te uploaden.
Ik heb samengewerkt met mevrouw Pietersen, zie haar reactie onder link https://www.internetconsultatie.nl/stroomstootapparatuur/reactie/9f2caaa3-60d6-4e41-9f50-6bc0d7763396
Ik sluit mij inhoudelijk helemaal bij deze argumentatie!

Ik wil daar nog extra aan toevoegen dat er tegenwoordig zeer diervriendelijke varianten van anti blafbanden op de markt zijn, denk aan het merk Petsafe; dit zijn de duurdere varianten en merken die meerdere standen hebben die automatisch oplopen van 1 tot en met soms zelfs 15 tot 20 standen, afgestemd op het individu van de hond. Op maat pasklaar gemaakt dus! Dat laatste wil de overheid toch, maatwerk voor de hond?! En dat zou een doorsnee eigenaar volgens de overheid niet kunnen bieden met 1 domme druk op de knop van stroomstootapparatuur….?
Maak dan gebruik van de meest geavanceerde technieken op de markt! Want de techniek wordt steeds verder door ontwikkelt! En die per geluidstrilling die de hond met elke afzonderlijke blaf produceert oploopt met variabele stroomprikkels. Ik test elke blafband áltijd van te voren uit op mijn eigen nek. Dat zouden de bureaucratische beleidsmakers ook eens moeten doen, want ze weten echt niet waar ze het over hebben, evenmin de hondenbescherming en de dierenbescherming die niet meer open kan luisteren in een maatschappelijke discussie met maatschappelijke problemen die op tafel liggen, zoals bijvoorbeeld geluidsoverlast veroorzaakt door blaffende honden!
Nee, de mensen die ontzettend veel geven om hun dier, worden als zware criminelen en dierenmishandelaars neergezet. Verwerpelijk gewoon!

Er zou een eis door de overheid opgelegd kunnen worden dat enkel nog deze luxere varianten als anti blafbanden verkocht mogen worden. En dat blafbanden die minder standen dan 15 stuks hebben, van de markt af gehaald dienen te worden. Want er is veel kaf onder het koren als het gaat om anti blafbanden. Er zit echte goedkope troep tussen die dieren kan schaden, maar er zitten tegenwoordig ook hele diervriendelijke varianten tussen waarbij een dier juist veel blijer en meer ontspannen door het leven kan gaan, nadat hij éindelijk weet hoe hij zijn negatieve gedrag kan gaan aanpassen, zodat hij energie en tijd overhoud voor andere leukere dingen, zoals spelen in de tuin, en niet meer bezig hoeft te zijn met de voorbij lopende mensen die buiten langs het tuinhek en de heg voorbij wandelen!

A. Dubois