Subsidieregeling ondersteuning werkgevers inzet statushouders

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Tiel
Datum 26 maart 2024

Vraag1

U kunt reageren op hele regeling. Daarnaast wordt u specifiek uitgenodigd de volgende vragen te beantwoorden:

• Vindt u het subsidiebedrag redelijk? Kunt u uw oordeel toelichten?
• Vindt u de subsidievoorwaarden redelijk? Kunt u uw oordeel toelichten?
• Vindt u de administratieve lasten voor de werkgever redelijk? Kunt u uw oordeel toelichten?
• De maximale duur van de subsidiabele activiteiten bedraagt 2 jaar na subsidieverlening. Na deze periode wordt de aselecte steekproef uitgevoerd. Wat vindt u van deze termijn?
Belangrijk om te weten of de financiering er voor alle werkgevers die aanvragen is, of dat er beperkt budget is en dat het is wie het eerst komt, die het eerst ...
Geldt het alleen voor nieuwe dienstverbanden die starten in bepaalde periode, of kunnen ook werkgevers aanvragen die al iemand aangenomen hebben bijvoorbeeld in augustus?
Subsidie kan helpen bij indienstnemen van deze groep die wat extra's nodig heeft, langere looptijd voor aanvraag zou dan wenselijk zijn.
Maar niet eenmalige subsidie in korte periode aan kunnen vragen, want dat levert niet het gewenste effect. Sterker nog, werkgever die na die periode iemand aan zouden willen nemen, zien daar van af. Want maand ervoor kreeg ik nog geld bij (pervers).
Waarom niet via de belastingdienst/afdrachten een éénmalig of enkele maanden voordeel (lees minder kosten). Bijvoorbeeld eerste 3 maanden geen premie voor e.e.o. De inner van de belastingen/afdrachten dan vanuit SWZ laten compenseren.
Voor verantwoording en juiste besteding middelen, plan van aanpak voor de match/indienstname afstemmen met de gemeentelijke partner vooraf. Ipv een steekproef.
Gemeentelijke partner geeft doelgroep verklaring voor korting/subsidie af op basis van het plan wat werkgever heeft opgesteld om match succesvol te laten zijn.
€ subsidie bedrag op zich prima voor 1 jaar, wel inderdaad bij minimaal 20 uur (liefst wat meer). Niet te ingewikkeld maken. En misschien is 1 jaar subsidie ook wel genoeg. Na 1 jaar weet je wat je in huis hebt en of het iets toevoegd. Als dat zo is, hou je medewerker binnen.
Kan er wel/niet gestapeld worden met deze subsidie? Dus naast al het andere instrumentarium wat er al is?
Wat willen we met deze regeling precies bereiken en voor wie?
Wij denken aantrekkelijk voor kandidaten die lichamelijk en fysiek in orde is, maar waarbij taal en ook nederlandse basisvaardigheid op de arbeidsmarkt nog ontwikkelt moet worden. Dus niet voor een kandidaat waarbij ook al LKS ingezet kan worden.