Wet verwerking persoonsgegevens coördinatie en analyse terrorismebestrijding en nationale veiligheid

Reactie

Naam Islamitische onderzoeker en theoloog M Khan
Plaats Rijswijk
Datum 29 juni 2021

Vraag1

Wilt u reageren op het voorstel? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te downloaden.
Ik begrijp de noodzaak tot preventie van terrorismebestrijding. Maar om algemene regels op te stellen tot controle van het volk door het actief en preventief te volgen op social media. Een overheidsagent die zo diep doordringt in je privéleven, waar de burger weet van heeft en terecht angstig is om bepaalde meningen te uiten tot zelfs in zijn privéomgeving.

In combinatie van het voorstel van Sander Dekker https://www.eerstekamer.nl/nieuws/20210622/kamer_steunt_verruiming_verbieden waarin ongestaafde beschuldigingen jegens individuen niet langer een concrete bewijslast nodig heeft, maar wel verregaande gevolgen kent, en een persoon als dhr. Grapperhaus die weinig doet wanneer ambtenaren zich opzettelijk onwettig gedragen (NCTV misdragingen inzake Cornelius Haga, bespieden tegen de wet in, toeslagenaffaire), is dit een zeer kwalijke kwestie waarbij dit in feite een groot deel van de bevolking onder druk zet en terecht zorgen maakt. We zien nu vaker terug hoe ambtenaren die zich opzettelijk discrimineren, burgers onderdrukt (o.a. toeslagenaffaire), NCTV die het volk tegen een islamitische school opzet, in het publieke domein onterecht demoniseert, maar steeds mee wegkomen omdat de minister hen indekt of opzettelijk niets doet. Het zo algemeen stellen en zonder concrete bewijslast, je bent schuldig totdat je onschuld bewezen wordt, faciliteert iets wat tegen de vrijheden en privacy van burgers gaat.

Wanneer ministers opzettelijk wegkijken, misdragingen faciliteren, onbestraft laten is dit een grote dreiging voor de rechtsorde en vrijheden van het volk. Er belet nu de discriminerende ambtenaren niets om verder te misdragen, valse beschuldigingen te doen, Sander Dekker die alsmaar weer tegen de wet de emancipatie van moslimscholen tegenhoudt. Het systeem is bijna compleet, je behoeft weinig bewijslast, kunt onbestraft valse claims doen, ambtenaren die je continu bespieden tot in je privéleven, terwijl het verregaande gevolgen heeft voor (islamitische) instituten en rechtspersonen.