Wet betaalbare huur

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Breda
Datum 23 maart 2023

Vraag1

Wat is uw achtergrond? Reageert u bijvoorbeeld als particulier, als huurder, als vastgoedeigenaar, als verhuurder, als belegger, namens een onderneming, namens een organisatie, of iets anders?
Ik ben verhuurder als kleine belegger. Ik heb een betaalbare huur en maak gebruik van de jaarlijkse huurverhogingen die nu zeker niet in relatie staan tov inflatie, geen probleem, mijn risico. Als er gerenoveerd moet worden, dingen kapot zijn, leegstand, huur wordt niet betaald etc is allemaal mijn risico als kleine belegger die ervoor zorgt dat de markt rolt. Huur vast leggen gaat de woningmarkt niet helpen want de staat heeft vreemd kapitaal nodig anders komen er geen nieuwe woningen bij en/of worden niet gerenoveerd mbt energielabel etc. Niet iedereen wil en kan kopen dus een particuliere huurmarkt zal en moet blijven bestaan!

Vraag2

Wat vindt u van het wetsvoorstel betaalbare huur en de onderliggende besluiten?
Niet mee eens - reactie boven is duidelijk. Nog een punt: ik heb ook drie kleine woningen waar beginnend koppeltjes snel kunnen huren voordat ze vaak een huis kopen of een net gescheiden persoon een snelle oplossing kan vinden, dus de turnover is hoger maar verschillende doelgroepen hebben zoiets nodig. De woningbouwverenigingen gaan dit niet aanbieden en de risico’s liggen bij de kleine particuliere belegger - als risico niet betaald heeft het geen zin meer - de huizenmarkt gaat er niet beter op worden als deze verhuurders hun kapitaal anders inzetten