Wet betaalbare huur

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Leiden
Datum 23 maart 2023

Vraag1

Wat is uw achtergrond? Reageert u bijvoorbeeld als particulier, als huurder, als vastgoedeigenaar, als verhuurder, als belegger, namens een onderneming, namens een organisatie, of iets anders?
particuliere verhuurder van 3 sociale huurwoningen , geen vastgoed cowboy, al 20 jaar geleden begonnen

Vraag2

Wat vindt u van het wetsvoorstel betaalbare huur en de onderliggende besluiten?
Deze consultatie is helaas een fake inspraak traject.

Minister De Jonge en zijn top-ambtenaren hebben via kranten, radio/TV en web uitgebreid laten weten dat het prima is als particuliere verhuurders hun woningen verkopen. Hij wil namelijk alle particuliere verhuurders zsm wegjagen. En dit gaat zeker lukken. Sterker nog, de verkoop is al begonnen. Champagne gaat open op het ministerie De huurders zitten straks met de kater.

De Jonge gokt erop dat coöperaties en pensioenfondsen snel ( = 5-10 jaar) 900.000 betaalbare woningen gaan bouwen. Dit gaat met de hoge rente en hoge bouwkosten aantoonbaar niet lukken. Maar De Jonge gaat als blind paard verder. ( hij geeft dit ook toe: want hij zegt geen alternatief te hebben)

Grote vraag is waar de betaalbare huurwoningen nu vandaan moeten komen. Coöperaties hebben een wachttijd van 10 jaar. Institutionele beleggers trekken zich al terug. Het huuraanbod gaat dus nog sneller achteruit. Jongeren blijven tot hun 35e logeren op zolder bij ouders ? Gescheiden mensen blijven bij elkaar wonen? Expats laten we vertrekken?

Totaal onbegrijpelijk dat de tweede kamer hier in mee gaat.

Ik zie 1 winstpunt: De particuliere verhuurders kunnen niet langer de schuld krijgen van de totaal ontwrichtte woningmarkt. Zij zijn er immers massaal uitgestapt. Welke zondebok gaan SP, PvdA , BNNVara nu uit de kast trekken?

ps ik ben gedwongen mijn 3 kleine sociale huurwoningen te verkopen. De extreme belastingdruk maakt verhuur onmogelijk.