Wet betaalbare huur

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Almere
Datum 18 maart 2023

Vraag1

Wat is uw achtergrond? Reageert u bijvoorbeeld als particulier, als huurder, als vastgoedeigenaar, als verhuurder, als belegger, namens een onderneming, namens een organisatie, of iets anders?
Als prive vastgoed belegger en als huurder.
Werkend bij institutionele belegger.

Vraag2

Wat vindt u van het wetsvoorstel betaalbare huur en de onderliggende besluiten?
Het negeren van de bewezen economische studies in dit onderwerp van Milton Friedman is wellicht gerechtvaardigd in een tijd van :
- Geopolitieke stabiliteit
- Ongelimiteerde kwantitatieve verruiming door centrale banken
- Een lage inflatie,
- Negatieve rente op staatsschuld
- Hoge waardering voor huizen die op hun beurt een solide onderpand vormen voor de bancaire sector.

Deze tijd is duidelijk veranderd en een nieuwe financiële realiteit dient zich aan waar inflatie niet onder controle is en de bancaire sector zwakheden begint te vertonen.

Is het wijs om onder deze omstandigheden populistische inflatie beperkende maatregelen te nemen die de waarde van de huizen ondermijnen en zo ook het onderliggende onderpand van de banken voor de uitstaande schulden.

Alleen al het overwegen van deze wetgeving door de overheid geeft mij als EU burger 3 conclusies:
- De huizenmarkt in Nederland is een hoog risico investering geworden omdat deze naast de negatieve macro-economische ook als een melkkoe zal fungeren voor het financieren van populistische overheidsmaatregelen.
- Het Nederlandse bank system word systematisch verzwakt en het risico van het behouden van tegoeden in het EU bank system of EU valuta is door deze maatregel significant verhoogd.
- Het economisch en sociaal contract tussen burger en overheid voor economisch welvarende en zelfstandige burgers valt uit balans.

Vanuit een perspectief van economische zekerheid en persoonlijke veiligheid zijn er beteren perspectieven buiten Nederland te vinden voor de welvarende zelfstandige burgers, nageslacht en de financiële middelen.

Als vastgoed fonds met centrale bank steun, lobby ik voor deze maatregel die mij vrijwaart van de concurrentie van de kleine belegger. Zo kan ik mij ook verder binden aan het bancaire system die gegarandeerd word door de overheid en de hier schrijvende burger. En als over 5jr de kleine beleggers vertrokken zijn, kan het tekort aan huurhuizen als politieke motivatie gebruikt worden om de huren weer vrij te geven.