Wet betaalbare huur

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 28 maart 2023

Vraag1

Wat is uw achtergrond? Reageert u bijvoorbeeld als particulier, als huurder, als vastgoedeigenaar, als verhuurder, als belegger, namens een onderneming, namens een organisatie, of iets anders?
Ik reageer als bezorgde particulier.

Vraag2

Wat vindt u van het wetsvoorstel betaalbare huur en de onderliggende besluiten?
Ik heb twee jaar geleden - volledig op eigen kracht - mijn eerste appartement kunnen kopen, welke als gevolg van het ingediende wetsvoorstel waarschijnlijk behoorlijk zal zakken in waarde. Mijn woning zal op geen enkele manier kunnen gaan voldoen aan de benodigde WWS punten (appartement van 48m² gebouwd in 1925), hetgeen betekent dat met de geanticipeerde totale uitverkoop van eenzelfde soort appartement door beleggers, mijn woning behoorlijk in waarde gaat dalen. Ik maak mij zorgen om wat dit gaat betekenen voor mijn financiële huishouding en doorstroommogelijkheden, aangezien mijn woning ineens mogelijk onder water kan komen te staan.

Mij bekruipt het gevoel dat er totaal geen rekening wordt gehouden met de groep mensen die met veel moeite een woning hebben kunnen kopen, waarvan de waarde als gevolg van dit overheidsingrijpen behoorlijk zal gaan zakken. Krijgen wij ook compensatie voor de mogelijk verstrekkende negatieve gevolgen voor onze financiën?

Volgens mij is er maar een oplossing; bouwen, bouwen, bouwen. Het huidige wetsvoorstel zal de vraag-aanbod dynamiek op de woningmarkt compleet verstoren.