Wet betaalbare huur

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Eemnes
Datum 25 maart 2023

Vraag1

Wat is uw achtergrond? Reageert u bijvoorbeeld als particulier, als huurder, als vastgoedeigenaar, als verhuurder, als belegger, namens een onderneming, namens een organisatie, of iets anders?
Ik ben zelfstandig ondernemer en heb ten behoeve van mijn pensioen in het recente verleden geïnvesteerd in een appartement ten behoeve van verhuur.. De huuropbrengsten dienen als (aanvulling op) mijn pensioen.

Vraag2

Wat vindt u van het wetsvoorstel betaalbare huur en de onderliggende besluiten?
Mijn woning wordt nu verhuurd in de vrije sector. Indien het wetsvoorstel wordt aangenomen val ik ruim 400 euro terug in mijn maandelijkse huurinkomsten en daarmee dus ook in mijn pensioenvoorziening. Er blijft dan een netto rendement over van slechts 1,5%. Indien de huurders opzeggen, ben ik zeer waarschijnlijk genoodzaakt deze woning te onttrekken aan de huurmarkt en de (veel lagere) opbrengst op een andere wijze moeten investeren om te voorzien in mijn pensioeninkomen. Hele groepen ZZP-ers/kleine ondernemers/middenstanders worden met mij de dupe van dit niet doordachte wetsvoorstel mede omdat net als ondergetekende een groot aantal investeerders hun vastgoed zullen verkopen. Gevolg hiervan is dat er nog minder woningen beschikbaar zullen komen in de huursector.