Wet betaalbare huur

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Zandvoort
Datum 27 maart 2023

Vraag1

Wat is uw achtergrond? Reageert u bijvoorbeeld als particulier, als huurder, als vastgoedeigenaar, als verhuurder, als belegger, namens een onderneming, namens een organisatie, of iets anders?
Ik ben verhuurder en behoor tot de kleine groep particuliere beleggers met 2 appartementen in de verhuur.

Vraag2

Wat vindt u van het wetsvoorstel betaalbare huur en de onderliggende besluiten?
Als kleine ondernemer bouw ik geen pensioen op en moet ik dit dus deels opvangen op een andere manier. De investeringen in box3 zijn hierdoor noodzakelijk voor mij. Met de nieuwe wetgeving laat de overheid zien geen betrouwbare partner te zijn die oog heeft voor de kleine ondernemer. Ik begrijp volledig dat de woningmarkt in beweging moet komen om de tekorten op te lossen. Er zijn al heel wat ontmoedingsmaatregelen getroffen zoals (verhoging belasting box3, bewoningsplicht, overdrachtsbelasting, schenking etc). Met de huidige maatregels om de huur drastisch te verminderen gaat dit kabinet onredelijke maatregelen treffen. Wij verhuren onze appartementen aan 2 stellen die betalen 1500 euro exclusief. Onze rente en aflossing is circa 1200 euro. 300 euro per appartement voor onderhoud zit je zo aan. Daarnaast betalen wij nog woz en gemeentelijke belastingen. Wij halen nu al geen rendement (zeker gelet op de belastingmaatregel).
Door de aflossingen en stijging van de waarde bouw ik pensioen op. Met de huidige maatregel voor de huurverlaging wordt dit cashflowtechnisch een drama en moeten wij verkopen. Weg pensioenopbouw! Wij zijn pas 3 jaar geleden begonnen met deze belegging..........