Wet betaalbare huur

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Den Haag
Datum 8 maart 2023

Vraag1

Wat is uw achtergrond? Reageert u bijvoorbeeld als particulier, als huurder, als vastgoedeigenaar, als verhuurder, als belegger, namens een onderneming, namens een organisatie, of iets anders?
Ik reageer als woningverhuurder. Ik bezit een woning die ik verhuur in de vrije sector. Deze woning zal hoogst waarschijnlijk niet aan voldoende punten komen volgens het WWS om in de vrije sector verhuurd te worden. Dit noodzaakt mij tot verkoop anders maak ik geen tot zeer weinig rendement. Als de woning bij een huurderswissel ook maar één maand leeg komt te staan verdampt mijn rendement en maak ik verlies.
Met mij zullen vele anderen hun vastgoed ook afstaan. Dit leidt tot een verdamping van de vrije sector en juist ook het beoogde middenhuur segment.

Vraag2

Wat vindt u van het wetsvoorstel betaalbare huur en de onderliggende besluiten?
Krankzinnig, bij dit wetsvoorstel zijn juist vele mensen niet gebaat. Alhoewel de huren erg hoor zijn is dit absoluut niet de oplossing. Naar mijn mening zal eerst het 'scheefwonen' aangepakt moeten worden om meer betaalbare woningen beschikbaar te krijgen voor de mensen die dat echt nodig hebben. Bovenal is de koopmarkt ook aan het omslaan en wordt het kopen van een woning, voor de starter, weer een stuk bereikbaarder. Bovendien zijn deze woningen niet interessant voor opkopers door de hoge overdrachtsbelasting, zelfbewoonplicht, WOZ-cap etc. etc.
Daarbij heeft de overheid jarenlang gelobbyd om grote internationale bedrijven naar ons land te trekken, vele van deze werknemers zullen geen woning meer kunnen vinden met als gevolg dat deze bedrijven hier niet meer gaan vestigen.