Wet betaalbare huur

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 27 maart 2023

Vraag1

Wat is uw achtergrond? Reageert u bijvoorbeeld als particulier, als huurder, als vastgoedeigenaar, als verhuurder, als belegger, namens een onderneming, namens een organisatie, of iets anders?

Ik ben een particuliere belegger die tot op heden panden heeft in box 3. Ik heb panden die ik in zeer slechte staat opkoop en deze vernieuwbouw tot nieuwe appartementen daar zitten ook appartementen tussen van 50 m2. Deze krijg binnen de huidige regelgeving in de vrije sector en der halve rendabel. Wanneer de plannen nieuwe regelgeving huurpunten doorgezet wordt zal ik de bestaande appartementen als die leeg komen en niet in de vrijesector passen verkopen. Daarnaast zullen de vrije sector woningen bij leeg komst duurder worden omdat ik nu al merk dat daar meer vraag naar is.

Vraag2

Wat vindt u van het wetsvoorstel betaalbare huur en de onderliggende besluiten?
Ik ben actief in Amsterdam in Amsterdam zijn volgens de website https://allecijfers.nl/woonplaats/amsterdam/ heeft Amsterdam 545.950 unieke adressen waarvan 40 % in een corporatie en overig 31% overig zijn over het algemeen particulier bezit van dat particulier bezit is maar waar ook sociale huur in plaats vind. Der halve de sociale verhuurmarkt in Amsterdam. Minister De Jonge steld dat een gemeente minimaal 30% sociale huur moet hebben dus met andere woorden Amsterdam is de sociale woning bouw over vertegenwoordigd en gaat met het verhogen van de huurpunten maximaal toenemen. En terwijl het gemiddeld inkomen in Amsterdam veel hoger ligt dat overig in Nederland dus zo doende krijg je scheef groei in de huur hoogte.