Wet betaalbare huur

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 28 maart 2023

Vraag1

Wat is uw achtergrond? Reageert u bijvoorbeeld als particulier, als huurder, als vastgoedeigenaar, als verhuurder, als belegger, namens een onderneming, namens een organisatie, of iets anders?
verhuurder, belegger, particulier

Vraag2

Wat vindt u van het wetsvoorstel betaalbare huur en de onderliggende besluiten?
Er wordt vergeten dat er vele verhuurders zijn die hartstikke deugen en gelukkig worden van goede woningen waar huurders tegen een schappelijke prijs kunnen wonen. Echter, met deze puntentelling komen de huurinkomsten gewoonweg niet uit met de hoge uitgaven van een verhuurder voor het realiseren en beschikbaar stellen van een duurzame huurwoning…! Woningen zijn nu eenmaal een kostbaar goed.. ook om te onderhouden, daar kun je niet omheen!

En niemand kan voor niks werken, een redelijk rendement moet ook overblijven voor de verhuurder. En niet alleen institutionele beleggers, juist ook de kleinere ondernemers die met aandacht zorgen voor een prettige en toekomst bestendige woonruimte in bijvoorbeeld oude binnensteden.

Verstoor de markt niet compleet met nieuwe regels, geef juist de ruimte voor goed gedragende beleggers om bij te dragen aan het oplossen van de woning crisis. We moeten samenwerken, niet groepen polariseren en tegenover mekaar zetten. Laat deze wet alsjeblieft niet op deze manier doorgaan.

Groeten, van een heel bezorgde, 30 jarige burger