Wet betaalbare huur
Reactie
Naam
|
Cruciale vragen Antwoorden nodig
|
Plaats
|
Haarlem
|
Datum
|
19 maart 2023
|
Vraag1
Wat is uw achtergrond? Reageert u bijvoorbeeld als particulier, als huurder, als vastgoedeigenaar, als verhuurder, als belegger, namens een onderneming, namens een organisatie, of iets anders?
Verhuurder - verduidelijking nodig!
Vraag2
Wat vindt u van het wetsvoorstel betaalbare huur en de onderliggende besluiten?
Cruciale vragen over 'geliberaliseerde woningen die eigenlijk onder WWS zouden moeten vallen' p.42 Memorie van toelichting onder 'B. Dwingend maken WWS'
Vraag 1:
p.42 Er staat dat de huurders de huurprijs kunnen laten corrigeren. Het initiatief ligt dus bij de huurders. Tegelijk is de wet dwingend op straffe van boetes. Mijn vraag: Als de huurders de huur niet laten corrigeren, riskeer ik dan alsnog een boete?
Vraag 2:
Stel: het lukt om het aantal huurpunten te verhogen zodat de woning als middenhuur kan worden aangeduid op het moment dat het overgangsjaar is verstreken. Blijft de huidige huur dan gehandhaafd zoals vermeld op p.43 "bestaande huurcontracten blijven ongemoeid"? OF geldt dan alsnog voor deze woningen dat huurders een correctie kunnen aanvragen omdat de geliberaliseerde woning "nu" qua punten onder sociale huur valt zoals bedoeld op p.42? Ik wil de woning best verbeteren maar alleen als de huidige huur gehandhaafd blijft.
Vraag 3:
De overheid MOET in de wet opnemen wat het precieze aantal huurpunten wordt voor de grens tussen sociale huur en midden huur na het verstrijken van het overgangsjaar! Ik wil de woning best verbeteren opdat hij in der middenhuur valt en de huidige huur gehandhaafd blijft maar ik wil VOORAF weten hoeveel huurpunten ik moet halen. Anders wordt het schieten op een 'moving target'. Het gaat uitdrukkelijk om de huurpunten en NIET de huurprijs.