Tijdelijke wet testbewijzen covid-19
Reactie
Naam
|
Anoniem
|
Plaats
|
Deventer
|
Datum
|
9 maart 2021
|
Vraag1
Er kan worden gereageerd op alle aspecten van het wetsvoorstel en de toelichting.
Dit wetsvoorstel is onvoorstelbaar in een land dat we een democratie noemen. Onze Grondwet stelt dat we beschikking hebben over ons eigen lichaam, wat we ermee doen en hoe we ermee omgaan. Daar heeft de overheid niets over te zeggen. Wie zich wil laten vaccineren loopt daarna geen risico meer op corona. En niet-gevaccineerde mensen hebben zelf een weloverwogen keuze gemaakt om de eventuele blootstelling aan het virus te ondergaan.
Vele gerenommeerde medische wetenschappers (ook uit het OMT) hebben het afgelopen jaar uitvoerig verklaard dat de PCR-test niet geschikt is om aan te tonen dat iemand COVID-19 (gehad) heeft, en al helemaal niet wanneer deze persoon zonder symptomen was. Wie aan een dergelijk discutabele test zulke vérstrekkende gevolgen als uitsluiting van de samenleving wil verbinden (art. 58ra), zal met betere argumenten en onderzoeksresultaten moeten komen dan het kabinet tot nu toe gedaan heeft.
De vaccins, op hun beurt, bevinden zich stuk voor stuk in een testfase en zijn door de EMA nog niet goedgekeurd, waarbij de onderzoeken nog doorlopen tot begin 2023. De overheid brengt gezonde mensen, jong en oud, dus bewust in gevaar en biedt hen met dit wetsvoorstel geen andere keus dan uitsluiting van de samenleving.
Tot slot zou dit sterk polariserende en democratie ondermijnende wetsvoorstel pas aan de orde mogen komen als alle andere, niet discriminerende en veilige wegen bewandeld zijn. Denk aan het promoten van een gezonde leefstijl en ervoor zorgen dat er in Nederland geen voedingsbodem meer is voor zoönosen. Dat is nu niet het geval.
Kortom: de grond voor dit wetsvoorstel (tests, vaccins) is hoogst discutabel, het maakt een (veel) te grote inbreuk op ieders persoonlijke levenssfeer (lichamelijke integriteit) en zal een ontwrichtende uitwerking hebben op de samenleving (discriminatie).
Bijlage