Wijziging Besluit kwaliteit kinderopvang in verband met het versoepelen van de drie-uursregeling en de mogelijkheid tot afwijking van het vaste gezicht criterium

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Utrecht
Datum 18 november 2022

Vraag1

U kunt reageren op zowel de regeling als de toelichting.
Reactie op de internetconsultatie Wijziging Besluit kwaliteit kinderopvang in verband met het versoepelen van de drie-uursregeling en de mogelijkheid tot afwijking van het vaste gezicht criterium

18-11-2022

Geachte lezer,

Wij zijn blij dat er vaart zit in het traject om tot verbetering van regels, beleid en praktijk te komen. De Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) heeft voor aanvang van het traject ‘herijking kwaliteitseisen’ meermaals bij haar leden uitgevraagd welke kwaliteitseisen in de praktijk niet het gewenste effect op de kwaliteit hebben. De drieuursregeling en het vaste gezicht criterium zijn twee eisen die daarbij duidelijk naar voren kwamen.

De BMK en haar leden staan bovenal voor kwalitatief goede kinderopvang voor ieder kind. Wij hebben vertrouwen in onze leden en dat zij als pedagogisch professionals ook met deze nieuwe regels de dialoog aan kunnen gaan met toezicht en handhaving over welke afwegingen in het belang van het kind worden gemaakt.

We gaan er vanuit dat de streefdatum van 1 juli 2023 wordt gehaald. Onze aandachtspunten hebben we al aan het Ministerie van SZW meegegeven.