Wijziging Nadere regeling kinderarbeid
Reactie
Naam
|
Brasserie De Taanketel (Dhr E. van Altena)
|
Plaats
|
Marken
|
Datum
|
14 juni 2024
|
Vraag1
Geen specifieke vraagstelling. U kunt reageren op alle onderdelen.
Waarom zou het voor kinderen va n14 en 15 jaar verboden moeten worden om in de horeca te werken?
Ook in supermarkten wordt alcohol verkocht en ik lees niet dat arbeid door kinderen van 14 en 15 wordt verboden.
Veel jongeren vinden het juist leuk om een baan in de horeca te hebben ook op jonge leeftijd.
Als werkgever moet je ervoor zorgdragen dat je verantwoord omgaat met jeugdigen.
Ze kunnen spelenderwijs leren hoe het is om aan het werk te gaan en kennis maken met een geweldige sector. Een die overigens steeds belangrijker wordt als het gaat om ons BNP. Toerisme blijft groeien en daardoor groeit deze sector door. Er zijn meer en meer gemotiveerde mensen nodig in deze sector. Laten we dan geen extra barrières opleggen om mensen te weren deze sector in te gaan.
Een enorme paradox in mijn ogen en een gemiste kans voor de sector.
Jongeren kiezen niet altijd direct voor een opleiding die ze uiteindelijk leuk lijkt, door jongeren aan het werk te hebben in de sector kunnen we nieuwe mensen laten kennis maken en enthousiasmeren.
Indien de reden is dat ze met alcohol te maken krijgen op jonge leeftijd dan wordt ook de plank volledig mis geslagen.
Ook thuis nuttigen veel ouders alcohol, net als bij de sportvereniging waar de jongeren op zitten, en laten we elkaar niet voor de gek houden, jongeren van deze leeftijd experimenteren volop met alcohol al is het verboden door de wet.
Mensen buiten spel zetten voor een bepaalde baan op deze manier is negatief voor de gastvrijheidssector in het algemeen.
E. van Altena