Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 20..

Reactie

Naam dhr J Reckman
Plaats Amsterdam
Datum 19 augustus 2015

Vraag1

Wat vindt u van dit voorstel voor een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten? U wordt verzocht aan te geven op welke onderdelen van het wetsvoorstel of de memorie van toelichting uw reactie betrekking heeft.
Het sleepnet
------------

In de aanloop naar de Algemeen Verkiezingen van 2010 voerde BOF al actie (https://www.bof.nl/2010/03/01/vraag-jouw-politieke-partij-digitale-vrijheid-te-beschermen-2/). In reactie op de verzonden e-mail naar pvda@pvda.nl schreef Berend Schrijver van de PvdA Programmacommissie, "De afweging tussen privacy en veiligheid moet constant gemaakt worden." en "De PvdA houdt zich wel degelijk met deze afweging bezig, zo organiseerde de partij op 18 maart nog een debat met oa Europarlementariër Emine Bozkurt en kamerlid Ton Heerts over het onderwerp Privacy Versus Veiligheid in Europa."

Minister Plasterk gaat voorbij aan de oorzaken en wil in plaats daarvan de middelen voor symptoom bestrijding. Maar in de vooronderstelde tegenstelling tussen privacy en veiligheid zou aan bod moeten komen voor welke onveiligheid de de geheime diensten de bevoegdheid zouden moeten krijgen om in bulk de communicatie van Nederlandse burgers te onderscheppen.

In het geval van criminaliteit zou besproken moeten worden welke criminaliteit het meest schadelijk is voor de Nederlandse maatschappij en of deze criminaliteit inderdaad gepleegd wordt door heel veel onverdachte burgers.

In het geval van terrorisme zou besproken moeten worden waarom de Nederlandse regering zich niet houdt aan artikel 2(4) van het Handvest van de Verenigde Naties (In hun internationale betrekkingen onthouden alle Leden zich van bedreiging met of het gebruik van geweld tegen de territoriale integriteit of de politieke onafhankelijkheid van een staat, en van elke andere handelwijze die onverenigbaar is met de doelstellingen van de Verenigde Naties.) en welk effect dit heeft op terroristische bedreigingen.


Toezicht
--------

Zonder een scheiding der machten (De regering, het parlement en de rechterlijke macht) hebben Nederlandse burgers geen toevlucht meer tot procedure als deze van mening zijn dat de uitvoerende macht (de regering waaronder minister Plasterk) hem, haar of hen onrechtvaardig behandelen.


Uitwisseling met buitenlandse diensten
--------------------------------------

Het gaat buitenlandse geheime diensten werkelijkwaar geen hol aan wat Nederlandse burgers in Nederland doen. Waarheid als een koe. Als buitenlandse geheime diensten willen weten wat Nederlandse burgers in het buitenland doen laat ze die informatie zelf verzamelen, geheel gefinancieerd met belastinggeld van hun eigen burgers.