Discussiestuk 'Zorg voor de Toekomst'

Reactie

Naam mi ta stimabo (mevrouw a akkermans)
Plaats rijen
Datum 18 januari 2021

Vraag1

Herkent u zich in de drie thema’s als de thema’s waar de komende jaren meer verandering op nodig is?

wDank voor de mogelijkheid op uw voornemen. Zorg is een noodzakelijke handeling. Niemand, maar dan ook niemand kiest ervoor om te leven met een beperking en / of kwaal. Mantelzorgers doen hun uiterste best, maar raken vaak overbelast omdat er te veel in regels en protocollen wordt gedacht. Begin met vertrouwen en je krijgt het terug.
Het zou fijn zijn als u aan deze zorgindustrie een einde maakt, want zorg is geen marktwerking !!! Zie hoe er verdient wordt aan zorg zoals ook nu de corona problematiek! maanden overleg om mensen weer in dienst te nemen en de bureaucratie houdt het tegen.
het zijn niet de ouderen die de zorgkosten omhoog drukken, maar de zorgindustrie, de bureaucratie ( gestolde antrouwen) Gewoon luisteren naar de patiënt en zijn behandelend arts en samen kijken naar (on) mogelijkheden. Het leven is eindig en weeg af wat wijsheid is , wees eerlijk en niet alles is mogelijk, wat zou je doen als je het zelf moest betalen? Neem de BABY INDUSTRIE, als het lichaam niet toelaat dat je vruchtbaar wordt, waarom dan toch dure behandelingen ( in het basis pakket) en echt wezenlijke behandeling niet vergoeden zoals brillen voor mensen die een lens-amputatie hebben ondergaan? Er worden belangen verstrengeld helaas. In 2004 mochten wij mee denken over de transitie in de zorg en hebben dit al voorspeld.!!!

Vraag2

Herkent u de knelpunten die op (één van) de drie thema’s worden genoemd, of missen er nog belangrijke knelpunten?
Belangrijkste knelpunt missen wij niemand kiest voor leven met een beperking!! zorg voor de toekomst voorkomen, vervangen en verplaatsen, waarom niet een hoge belasting op suikers en vetten? i.p.v. op waspoeder en maandverband/ incontinentie ? Zorg dat het niet gemaakt wordt in deze slechte voeding industrie!!! zouten en vetten werken verslavend. Bijna niemand weet meer hoe een product als bv boerenkool er uit ziet! Geef echt onderwijs op voedings gebied. zoals ook op financieel gebied. Laat kinderen weer weten wat ze eten. Behoud mogelijkheid tot PGB persoonlijke kwalitatieve zorg op maat. schaf het dbc protocol /of zijn vervanger af . Laat één arts het leven van een kind in kaart brengen en draag op 18 jaar over aan de volgende een persoon die alles weet, kunnen alle andere (deskundige) aan de kant, kosten besparen. Hoe kan het zo zijn dat een blinde steeds moet bewijzen dat hij of zij blind is ogen groeien nooit meer tot zicht
........vertrouwen!!!!!

Vraag3

Welke beleidsopties die genoemd worden bij de drie thema’s leveren volgens u een belangrijke bijdrage aan de houdbaarheid van ons zorgstelsel?
Werkplezier voor de mensen in de zorg!!! wederom vertrouwen in deskundigheid, met optie voor second opinie. weg met protocollen en systemen daar gaan we kapot aan. Vertrouw op de arts!!

Vraag4

Heeft u concrete suggesties om bepaalde opties nader te concretiseren en praktisch vorm te geven?
Vertrouw op dat de mensen met beperking en of ziekte, niet er voor kiest gehandicapt of ziek te zijn. 'Kijk naar kwaliteit van leven en niet kwantiteit, niet naar: we overleven als een plant. Heb een orthopeed ooit gevraagd wat zou u doen met uw dochter, wel of niet opereren, zijn antwoord: niet opereren dan weet je genoeg niet waar. Spiegel mensen, bv wat zou je doen als je het zelf moest betalen? Voor sommige luxe handelingen (in de basiswet) weg met bureaucratie ( gestolde wantrouwen) Laat artsen zonder al die poespas in een ziekenhuis in loondienst gaan, zonder al die dbc s etc. kosten verhogend en leer ouderen dat het leven eindig is en bepaalde ingrepen niet meer noodzakelijk /effectief zijn. Maak de laatste levensfase van mensen ( boven de 80) draaglijk en pijnloos. Terug naar de oude zorgverzekeringswet!!!

Vraag5

Welke beleidsopties ontbreken er nog?
Vertrouwen in artsen, zorg het is geen marktwerking, de zorgindustrie kost geld vanwege protocollen en overleg etc. zie artikel in financieel dagblad, 10 maanden praten over terugkeer in de zorg en nog een medewerker is er extra. hoe hoog is de nood door corona nu. De bevolking wil wel , denkt wel mee maar de bureaucratie, de belangen zijn hoog en andere!!!! Terug naar de oude zorgverzekeringswet. zorg is geen industrie, maar is het wel geworden

Bijlage