Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam RMsc Tj Van der Es
Plaats Amsterdam
Datum 20 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Het is hoog tijd dat de basisbeurs weer wordt ingevoerd. De torenhoge schulden die jonge studenten noodgedwongen moeten opdoen zorgen voor grote financiële druk om zo snel mogelijk een baan te vinden met een hoog salaris. Bovendien worden alle beloftes en afspraken wat betreft deze schuld aan de laars gelapt. Banken kunnen deze schuld inzien en nu beïnvloed het wel de kans op het krijgen van een lening. Ook dit is een vereiste voor het kopen van een huis, wat voor menig student/starter een onmogelijke taak is geworden.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Ik vind dit een slechte zaak. Een basisbeurs zou een recht moeten zijn en niet een gunst. Bij het situationeel toekennen van deze beurs krijgen we opnieuw te maken met potentiële discriminatie en uitsluiting van bepaalde groepen en grote onvrede en frustratie.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht