Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amsterdam
Datum 19 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Ik ben van mening dat, met de inflatie, de kosten van studeren en leven en sich, en het feit dat studenten nu bijna een full time baan naast hun studie moeten nemen om een beetje normaal te kunnen leven (als dan niet overleven) de basisbeurs zwaar omhoog moet. Er moet meer geld naar studenten toe, niet alleen zodat mensen makkelijker opleidingen kunnen volgen, maar ook zodat hogere opleidingen niet een elite ding worden (waar het zeker langzaam heen dreigt te gaan). De basisbeurs moet omhoog, omdat lenen niet alleen niet eerlijk is tegenover studenten, maar omdat het de verantwoordelijkheid is van de overheid om bij te dragen aan de educatie van hun volk.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Ja. Als het toch aan iedereen gegeven wordt, reken dit dan automatisch toe. Ga niet wachten op mensen die dingen fout doen of iets niet weten, en zo hopen minder geld uit te geven.