Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Assen
Datum 28 april 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Het herinvoeren van de basisbeurs is een goed plan, gezien de ongewenste effecten die het sociaal leenstelsel heeft voortgebracht en niet de hogere gelijkheid die was voorspeld. Echter de generatie die onder het 'sociaal leenstelsel' hebben gevallen moeten adequaat gecompenseerd worden. Lees: met terugwerkende kracht; de voorgaande versie van de basis beurs of de nieuwe basisbeurs voor de nominale duur van de afgeronde studie.
Dit zal dan neerkomen op 270 euro per maand per gestudeerde jaar.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Dit zal de ongelijkheid alleen maar vergroten aangezien genoeg mensen niet eens weten dat ze recht hebben op zorgtoeslag...
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht