Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Utrecht
Datum 20 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Ja, €1000 tot €2000 terugbetaling is echt te verwaarlozen op studenten die veel hebben geleend en toevallig de dupe zijn geworden van een niet werkend leenstelsel. Het leenstelsel was een test en die is mislukt. Dat zou niet mogen betekenen dat wij de dupe worden van slechte voorbereiding in de politiek. Zij hadden rekening moeten houden dat het ook niet kon werken en dan kan je achteraf niet met zo’n slap bedrag ter vergoeding aankomen. Wij werken ons de schulden in én, naast het feit dat de woningmarkt al een ramp is, zijn nog erger de dupe straks op de woningmarkt. Zou mij niks verbazen als ik tot mijn 30e nog gedwongen bij mijn ouders woon.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Dit kan tot een overbelasting leiden
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht