Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Eindhoven
Datum 20 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Het is heel goed dat de basisbeurs weer ingevoerd wordt, dit zal studenten helpen er financieel iets beter voor te staan. Ik ben het alleen volledig niet eens met de huidige plannen voor de compensatieregeling. €1000 tot €2000 euro compensatie staat totaal niet in verhouding met het bedrag wat studenten aan basisbeurs zouden hebben ontvangen in de afgelopen jaren. Persoonlijk val ik nog ongeveer een half jaar onder de nieuwe basisbeurs regeling waarin ik meer basisbeurs zal ontvangen dan mijn gehele compensatie over de voorgaande zes studiejaren. Dit voelt heel krom.

Het vervelendste vind ik zelf dat studenten die onder het leenstelsel vallen met extra hoge studieschulden komen te zitten, die vooral na de studie een grote invloed hebben op ons leven. O.a. voor het zoeken van een gepaste woning.

Conclusie, de huidige plannen voor de compensatieregeling zijn verre weg van acceptabel en moeten aangepast worden door de bedragen voor compensatie te verhogen.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Dit kan mogelijk voor problemen zorgen bij sommige studenten. Maar als ze genoeg hulp kunnen krijgen voor deze aanvraag zal het wel lukken.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht