Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam MSc T.R. Overkempe
Plaats Utrecht
Datum 20 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Laten we alsjeblieft niet vergeten de 'pechgeneratie' fatsoenlijk te compenseren; de studenten die tussen wal en schip vielen: zonder basisbeurs en zónder verbetering van het onderwijs, hebben recht op een vergoeding. Helemaal nu bekend is dat de basisbeurs opnieuw wordt ingevoerd.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Nee, prima om studenten zelf een beetje aan te moedigen en zelfstandig te laten handelen. Als student begonnen in 2015 en afgestudeerd in 2021 (tijdens corona) zou ik een moord doen voor het zelf kunnen aanvragen van een (basis)beurs. Helaas heb ik daar in mijn hele studietijd naast gegrepen.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht