Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Utrecht
Datum 19 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Het herinvoeren van de basisbeurs is ontzettend belangrijk. Echter moeten de studenten die de gefaalde fase van het leenstelsel hebben moeten ondergaan een eerlijke compensatie krijgen. Beloftes van beter onderwijs zijn niet waargemaakt, en de huizenmarkt is niet toegankelijk voor deze deelnemers van de kenniseconomie. Daarnaast is het bedrag van de toekomstige basisbeurs niet in verhouding met de stijgende kosten van het huidige levensonderhoud. Er moet meer geld naar de gedupeerden van het leenstelsel en de basisbeurs moet hoger.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Dit zal leiden tot veel problemen en kost hoogstwaarschijnlijk meer aan administratie en correcties dan de beurs automatisch toekennen. De gegevens zijn bekend. Het persoonlijk moeten aanvragen lijkt een sneue manier om geld te besparen voor de overheid door studenten rechtmatige fondsen over het hoofd te kunnen laten zien.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht